dimecres, 7 de desembre del 2011

RAJOY, LES ELECCIONS AVALEN ELIMINAR EL SENAT?


Sr. Rajoy,

Si l’estat fos una empresa, per molt poc ben gestionada que estigués, ja faria temps que s’hauria suprimit el Senat. Potser també podríem parlar de Diputacions i Delegacions de Govern, i...
El problema està en que els que han de decidir això són el mateixos que perden la seva feina i els seus drets. A això se’n diu conflicte d’interessos.
Però si observem l’últim resultat electoral l’augment de vots nuls i blancs al senat ha sigut molt considerable:

El 2008 sumaven el  4,35%  pel  9,08% del total el 2.011 (per sobre del 12% a Catalunya).

L’augment és de més del 4,5 punts (superior al 100% d’augment).

Si ho comparem amb el congrés, ha sigut inferior:

El 2008 sumaven el  1,75%  pel  2,66% del total el 2.011. Augmenta un 0,91%.


Només el fet de l’augment tant espectacular al senat, tenint en compte que el número ja era molt alt, i on probablement molta gent ja no sabia què votar ni perquè servia.
Sumat a que encara no s’ha pogut definir la funció del senat com a cambra autonòmica després de més de 3 dècades de democràcia.
Crec que no només fa insostenible el Senat, sinó que a més ja comença a tenir un suport popular important.
A veure si el Govern comença a gestionar bé i s’atreveix a eliminar el Senat. Acció tant necessària pel reajustament de despeses.
Ningú s’imagina que en l’empresa que treballa es mantingués una secció sense saber quina és la seva funció durant més de 30 anys i amb uns costos increïbles. I si a sobre passa en plena crisi! Perquè ho han de fer els polítics?

Per una bona gestió prego que tingui la valentia de carregar-se, com a mínim, el Senat. Seria el millor lloc per començar a fer retallades, i ben vistes. I si cal canviar la constitució es fa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada